Ламинирано Стъкло

EN 14449:2005

ламинирано стъкло за парапет от барос глас

Ламинираното стъкло (също наричано триплекс) е вид безопасно стъкло, което остава цяло дори когато се счупи. В такъв случай то запазва целостта си благодарение на междинните слоеве фолио или т.нар. поливинил бутилар (PVB). Фолиото придържа стъклените панели слепени и високата му якост не позволява стъклото да се разпадне на големи остри парчета. След удар достатъчен за счупване на стъклото се наблюдава характерен модел на напукване на засегнатия стъклен панел приличащ на паяжина. Ламинираното стъкло е добър избор за много архитектурни приложения, но най-често се използва на места със засилен човешки трафик – където има риск за минувачите или се търси по-висока издръжливост на счупване. Най-сигурният вариант за обществени площи е закаленото ламинирано стъкло.

Обстойна информация за това какво е ламинирано стъкло можете да намерите ТУК.

ламинирано стъкло за парапет - барос глас
bv9900 с декоративна ръкохватка

Стъклен парапет

bv9900 с декоративна ръкохватка

Ламинираното стъкло е най-доброто решение за стъклени парапети. Благодарение на междинния слой ламиниращо фолио дори при счупване на стъклото, то остава цяло и елиминира риска от нараняване за околните хора.

Ние от Барос Глас Ви предлагаме голям избор на ламинирани стъкла, които можете да използвате за разнообразни безрамкови стъклени парапети. Прочети повече за стъклените парапети тук.

Препоръчителна дебелина на ламинираното стъкло за парапети е 6.6 (12мм); 8.8 (16мм) и 10.10 (20мм).

Стъклени стълби

стъклени стълби от ламинирано стъкло

Стъклените стълби стават все по-популярни не само заради тяхната визия, но и заради изключителната им издръжливост. Често използвани в най-модерните вили, къщи и заведения, те придават естетическа привлекателност. Сравнително лесната поддръжка, елегантния вид и преминаването на светлина през тях създават усещане за откритост и пространство.

Препоръчителна дебелина за стъклени стълби е 10.10.10 (30мм) с по 4 ламината между всеки стъклен панел. Освен това ламинираното стъкло може подложи и на други обработки като темпериране за още по-голяма здравина и безопасност.

стъклени стълби от ламинирано стъкло
стъклен под от ламинирано стъкло

Стъклен под

стъклен под от ламинирано стъкло

Стъклените подове изработени от ламинирано стъкло, са не само зашеметяваща архитектурна характеристика, но също така предлагат значителна безопасност и здравина. Използването на ламинирано стъкло прави стъкленият под достатъчно устойчив, за да издържи движението и тежестта човешкия трафик върху него. Междинните слоеве фолиа гарантират, че ако по някаква причина стъклото се счупи,то то ще остане непокътнато – елиминирайки риска от нараняване или пропадане.

Подовете от ламинирано стъкло също осигуряват отлична звукоизолация и могат да блокират вредните UV лъчи. Такъв тип подове често се срешат в жилищни и търговски сгради от висок клас заради тяхната красота и функционални предимства. Не веднъж са използвани и като решения за атрактивни мостове.

Препоръчителна дебелина за стъклен под без подпори е 10.10.10 (30мм) или 12.12.12 (36мм).

Стъклени витрини

стъклени витрини от ламинирано стъкло

Стъклените витрини с ламинирано стъкло са идеални за сигурно и елегантно излагане на ценни предмети. Често ламинираното стъкло се обработва, за да подобри UV защитата, като по този начин предпазва изложените предмети от избледняване поради излагане на пряка слънчева светлина. Прозрачността на стъклото също предлага безпрепятствена видимост, което прави стъклените витрини идеален избор за показване на ценни стоки, артефакти или произведения на изкуството. Този тип витрини са популярен избор в музеи, магазини и галерии.

стъклени витрини от ламинирано стъкло
бронирано стъкло br1 - br7

Бронирано Стъкло (BR1-BR7)

бронирано стъкло br1 - br7

Бронираното стъкло произведено по технологията на ламинирано стъкло и класифицирано от BR1 до BR7 предлага различни нива на балистична защита. Всяко ниво (BR1 до BR7) показва устойчивостта на стъклото към специфични видове огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Ламинираното бронирано стъкло обикновено се състои от множество слоеве стъкло и междинни слоеве фолио, които абсорбират и разпръскват енергията от куршум. Тази конструкция не само предотвратява проникването, но и минимизира разцепването (раздробяването на стъклото). Такова стъкло обикновено се използва във военни сгради, държавни агенции, психиатрични отделения, бижутери, банки, полицейски управления, превозни средства и други чувствителни към сигурността среди, където се изисква балистична защита.

Свържете се с нас


Адрес:
Асеновграско Шосе, Пловдив, България
Email: sales@barosglass.com

Работно време 8:00 – 17:00


Адрес 
Асеновградско Шосе,
Пловдив, България

Email 
sales@barosglass.com

Работно време 8:00 – 17:00

Този сайт използва технологията "бисквитки", за да Ви осигури най-добро потребителско преживяване.
Този сайт използва технологията "бисквитки", за да Ви осигури най-добро потребителско преживяване.