Закалено Стъкло

EN 12150-2:2007

ламинирано стъкло за парапет - барос глас

Закаленото стъкло се произвежда чрез процес, който включва нагряване и охлаждане. Стъклото трябва да бъде предварително нарязано и кантирано, преди да бъде поставено в закаляващата пещ, в която се загрява до приблизително 620 °C като след това се охлажда бързо. Този процес се нарича закаляване или темпериране. При него стъклото се втърдява и става приблизително 4 до 5 пъти по-здраво и устойчиво на удар. Закаленото стъкло може да бъде използвано за парапети, фасади, стъклени панели и други. От основните предимства на закаленото стъкло са здравината и факта, че при счупване то се разбива на малки парчета, които е по-малко вероятно да причинят нараняване околните.

ламинирано стъкло за парапет - барос глас
стъклени парапети

Стъклен Парапет

стъклени парапети

Закаленото стъкло е подходящо в определени случаи за стъклен парапет, тъй като то осигурява красив вид и безопасно използване. Стъкленият парапет със закалено стъкло е перфектният избор за хора, които искат да запазят гледката от свойте тераси и веранди поради прозрачността и здравината на парапета.

Препоръчителна дебелина на стъклото 10-12мм.

Стъклени Панели

стъклени панели

Стъклените панели от закалено стъкло са подходящо и стилно решение за офиси. Можете лесно да разделите работното пространство без да жертвате естествената светлина. Много популярни в западните части на Европа стъклените панели спомагат за шумоизолацията, като едновременно с това изключват и усещането за затворено пространство, създавано от много стени.

стъклени панели

Стъклени Врати

Стъклените врати използващи закалено стъкло са изключително популярни в България и света. Използват се за магазини, заведения, закусвални, салони за красота и разнообразни офис пространства. Стандартната дебелина на закаленото стъклото е 10 мм, което гарантира здравината им.

Стъклените врати могат да бъдат с прозрачно стъкло или с матирано където има нужда от уединение. Матираното стъкло може да се гравира с фирмено лого или разнообразни форми, с които да се постигне уникален и забележителен дизайн.

Стъклени Душ Kабини

Поредното приложение на закаленото стъкло е при стъклените душ кабини – все по-желано подобрение при проекти за обновяване на дома. Те се вписват перфектно в минималистични дизайни и придават по-луксозен и отворен вид на банята. Душ кабините допринасят не само за красивия и естетически-завършен вид на банята, но и за нейната функционалност

Още широко-разпространени приложения на закаленото стъкло са:

  • Плотове за маси и бюра: благодарение на своята здравина и издръжливост закаленото стъкло често се използва за плотове на маси и бюра както в жилищни, така и в търговски помещения.

  • Прозорци: закаленото стъкло предлага персонализиране за различни архитектурни проекти.

  • Рафтове и шкафове: За модерен и елегантен вид се използват рафтове и шкафове от закалено стъкло, като по този начин се осигурява здравина и опции за персонализиране.

  • Дъски за рязане: Дъските за рязане от закалено стъкло са популярни в съвременните кухни поради техните хигиенични, устойчиви на надраскване и топлоустойчиви повърхности.

  • Предпазители за камини или огнища: Като защитна бариера закаленото стъкло се използва около камини или огнища, за да се ограничат искрите и жарта.

  • Баскетболни табла: издръжливостта и безопасността на закаленото стъкло го правят идеално за баскетболни табла.

  • Ограда за басейн: Закаленото стъкло осигурява ясна и сигурна бариера за ограда за басейн, устойчива на вода и атмосферни условия.

  • Слънчеви стаи и солариуми: Идеално за пропускане на естествена светлина и издържане на лошо време, закаленото стъкло се използва в слънчеви бани и солариуми.

  • Оранжерии: В оранжериите се използва закалено стъкло за максимално излагане на слънчева светлина и защита от сурово време.

Свържете се с нас


Адрес:
Асеновграско Шосе, Пловдив, България
Email: sales@barosglass.com

Работно време 8:00 – 17:00


Адрес 
Асеновградско Шосе,
Пловдив, България

Email 
sales@barosglass.com

Работно време 8:00 – 17:00

Този сайт използва технологията "бисквитки", за да Ви осигури най-добро потребителско преживяване.
Този сайт използва технологията "бисквитки", за да Ви осигури най-добро потребителско преживяване.